Duizenden manieren om even iemand anders te zijn
Welkom bij Kostuumverhuur Groningen

De grootste collectie gelegenheidskleding, feestkleding en themakleding van Noord-Nederland.

 

Kostuumverhuur Groningen bezit een grote collectie gelegenheidskleding bestaande uit smokings, rokkostuums, jacquetten en pakken.
Daarnaast bezit Kostuumverhuur Groningen ook de grootste collectie feest- en themakleding van Noord-Nederland. Een collectie die nog steeds wordt uitgebreid en aangevuld, voornamelijk vanuit ons eigen atelier.
Wie zijn wij?

In 1988 is de Stichting Kostuumverhuur opgericht door Heleen Untied en anderen. Per 1 januari 2016 geven Joke Ruiter en Caroline Fries gezamenlijk leiding aan de stichting.

Collectie

Al jaren hebben wij onze plek in een prachtig pand in de Oosterstraat in Groningen. Er is in de loop der jaren een enorme collectie feest/themakleding en gelegenheidskleding opgebouwd.
Een collectie zo groot, dat we in staat zijn om vrijwel aan elke vraag naar kleding te voldoen.


Atelier

In dit pand hebben we naast de verhuur afdelingen ook ons eigen atelier gehuisvest. Hier werken wij dagelijks aan het vervaardigen van nieuwe kostuums voor de feest/thema afdeling. Kwaliteit staat hierbij voorop, daarom besteden wij veel aandacht aan stofkeuze en gebruik van overige materialen.

Voor huurders van gelegenheidskleding passen wij tevens pantalons en mouwen van colberts aan op de juist lengte.Huurzaamheid

Ook duurzaamheid dragen wij hoog in ons vaandel. In tegenstelling tot het inkopen van goedkope en vaak in slechte werkomstandigheden geproduceerde kleding wordt het grootste deel van onze feest- & themakleding op eigen atelier gemaakt. Door onze kostuums van goede kwaliteit te maken kunnen vele klanten deze gebruiken. Onze manier om een steentje bij te dragen aan een duurzame omgeving. Help ons mee; kies voor duurzaam, kies voor huren!

The True Cost

De docu ‘The True Cost’ vertelt het echte verhaal over de kleding industrie,  u vindt de trailer hier. Er gaat wellicht een wereld voor je open!
Ontwikkeling: Giebels & Glas | Ontwerp: Studio Plakband